Undervisernes bøger

Flere af BISQUITfabrikkens arrangører skriver kogebøger ved siden af deres undervisning. Nedenfor kan du læse om de forskellige bøger, som vores undervisere har udgivet.

Mine mange køkkener

af Hanne Holm, foto Torsten Graae, forlaget Klematis 2016

I denne 20-års-jubilæumsbog præsenterer Hanne Holm et udvalg af nye opskrifter, indsamlet på rejser, og en nyfortolkning af yndlingsopskrifterne fra hendes tidligere kogebøger. Som indledning til hvert opskriftsafsnit inviterer hun indenfor i et af sine køkkener og fortæller om det liv, det har været rammen om.

Se fritidsmagasinets anmeldelse her

Bestil bogen hos forlaget Klematis 

KOGEBOG for unge på SU

VoresMad.dk har udgivet en kogebog med lækre retter, der kan laves på SU-budget.

Hanne Holm har leveret bogens asiatiske opskrifter.

Bogen kan downloades gratis her:

SU mad sep 14

 

 

Pølsebogen

Steen Larsen, Forlaget Vingefang, 2013

Pølsebogen introducerer den helt simple måde at lave pølser på. Uden maskiner, uden tilsætningsstoffer – kun kød og masser af krydderier og grønt. Med bogens visuelle trin for trin-guide bliver det enkelt og overskueligt at lave pølserne selv.
Bogens mange okse-,lamme-,kyllinge-, ande- og fiskepølser kan spises, enten som de er, eller bruges i en af Pølsebogens mange pølseretter fx tapas, cassoulet, svensk pølsegryde eller mirepoix.

Junior chef – Mad til familie og gæster

Charlotte Nowak, Gyldendal, 2013

Kogebogen JuniorChef udfordrer børnene i køkkenet, så det hele ikke er så helvedes forudsigeligt. Charlotte Nowaks opskrifter er sunde, sjove, spændende og super lette at følge for nybegyndere i et køkken på grund af bogens fornøjelige layout: siderne ligner en blanding af en tegneserie, en madblog og en traditionel kogebog med masser af små bokse, ikoner, indkøbssedler, trin-for-trin opskrifter og appetitlige madbilleder. På menuen optræder gamle travere som frikadeller med stuvet spidskål og boller i karry, men også opskrifter på ceviche af laks, bøf bearnaise med grove rodfritter og fiskelobescoves. Børn er dygtigere, end de tror – og når de selv har lavet maden, glider den som regel ned uden problemer. Charlotte Nowak er tidligere Michelin-kok, inden hun konverterede til kogekone-tjansen i en integreret institution.

GOD MAD let at sylte

Marianne Kastberg & Kirsten Høgh Fogt, Lindhart og Ringhof, 2013

Gem smagen af sommer på glas og i flasker og få meget mere velsmag i din mad året rundt. Når du sylter selv, ved du, hvad du spiser. Du undgår tilsætningsstoffer og kender indholdet af sukker, samtidig med at tilfører din mad helt nye smagsdimensioner.
Kog de skønneste marmelader med masser af smag, og lav saft sprængfyldt med vitaminer. Opgradér din hotdog med egen ketchup, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.
Giv din hverdagsmad meget mere smag med forskellige kryddersalte, -eddiker og -olier og gør din festmad til noget helt særligt med udsøgte lækkerier.

Vi bager med rug

Line Friis, Forlaget Vingefang, 2013

Vi bager med rug er en bagebog fyldt med lækre opskrifter på både kager, brød og boller. Alt er bagt med rug. Opskrifterne er inddelt efter hævemetode, så du får et hurtigt overblik og mulighed for at vælge bagværk til travle dage og til dage med mere tid. Opskrifterne kan laves af både rutinerede og helt nye hjemmebagere. Med bogen i hånden bliver du inspireret, informeret og introduceret til at bruge rug på alle mulige måder, og du vil opdage, at rug er meget mere end rugbrød. Vi bager med rug er til dig, der både vil vide mere og bage mere.

Thai tapas

Hanne Holm, Klematis, 2012

I denne bog har Hanne Holm komponeret og samlet en række opskrifter på små retter, som hun kalder THAItapas. Nogle af retterne kan tilberedes på et øjeblik, andre kræver håndelag og lidt tålmodighed. Fælles for alle retterne er, at de kan spises med fingrene, med en gaffel eller en ske 
– små lækre hapser, man kan spise et utal af. Opskrifterne er inddelt i afsnit med grønt, supper, fisk, skaldyr, fjerkræ, 
kød og tilbehør. Desuden er der et afsnit med opskrifter på kolde drikke 
– både med og uden alkohol.

 MELLEMØSTLIGE KØKKENER på Nørrebro

 Hanne Holm (red.), Klematis, 2010

Hanne Holm har sammen med en gruppe beboere fra Nørrebro med mellemøstlig baggrund udvalgt opskrifter fra Marokko i vest, Tunesien, Ægypten, Tyrkiet, Libanon, Palæstina, Jordan, Syrien, Irak og Iran som det østligste land.
Opskrifterne illustreres af fotograf Torsten Graaes smukke madbilleder.

Bogen er udgivet med støtte fra Integrationsministeriet, Kirkens Korshær og forlaget Klematis.