Kulturprojekter

MELLEMØSTLIGE KØKKENER PÅ NØRREBRO

Projektet ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” blev til i forbindelse med at BISQUITfabrikken skulle flytte til nye lokaler i Jægersborggade på Nørrebro. BISQUITfabrikkens formand, Hanne Holm, havde fået den idé, at foreningen skulle inddrage kvarterets husmødre i at formidle mellemøstlig madlavning til kogeskolens kursister.

I samarbejde med Kirkens Korshær fik Hanne Holm samlet et hold af herboende kvinder med mellemøstlig baggrund, som skulle undervise danskere i deres hjemlandes kogekunst. Med støtte fra Integrationsministeriet, Nordea-fonden og andre private fonde afholdt BISQUITfabrikken 40 kogeskoler fra 2008 til 2010, hvor kursisterne prøvede kræfter med marokkanske tanginer, irakiske dolmer, libanesiske fiskeretter og andre lækkerier fra Mellemøsten til stor glæde for de danske og nydanske deltagere.

Afslutningen på projektet blev udgivelsen af kogebogen Mellemøstlige køkkener på Nørrebro, hvor opskrifter fra kogeskolerne er smukt fotograferet og pædagogisk beskrevet. Læs mere om bogen på forlagets hjemmeside og i Børsens anmeldelse af Mellemøstlige køkkener.

UNGE PÅ KOGESKOLE

Sammen med Landbrug og Fødevarer har BISQUITfabrikken uddannet 150 unge til ”stegeambassadører”. Med støtte fra Landbrug og Fødevarer og andre private fornde kunne vi invitere studerende på SU til kogeskoler i BISQUITfabrikken til en meget lav deltagerbetaling. Kogeskolernes fokus var dels på læring om stegning af kød og grøntsager og dels på læring om smagsbalancer og krydderi. Den overordnede målsætning for projektet var, at de unge efter kurset skulle kunne tilberede sunde og billige måltider til sig selv og deres venner.

Se Prikken Produktions stemningsvideo fra kogeskolerne her.

MADFRITIDSORDNING FOR BØRN PÅ NØRREBRO

Med støtte fra Bikuben Fonden og Paula og Axel Nissens Legat har i vi de seneste år tilbudt børn på Nørrebro en madfritidsordning, hvor de efter skole mødes i vores køkken i Jægersborggade og sammen med en underviser tilbereder mad fra hele verden. Børnene stifter bekendtskab med forskellige kultures spisevaner og retter.

Børnekogeskolerne fortsætter i efteråret 2015 og frem til 2017.