Det nordiske køkken

Runes Mad

Rune Toft er udlært kok i 2002 og driver firmaet Runes Mad. Runes mad henter inspiration fra hele verden, men typisk er udgangspunktet danske råvarer tilsat en håndfuld krydderier, der giver et smagsnuanceret og spændende køkken. Runes tilgang til maden er ærlighed og et ønske om at få det bedste frem i de enkelte råvarer. Der arbejdes altid med sæsons råvare og masser af friland og økologi.

I BISQUITfabrikken holder Rune workshops med temaer som: Det nordiske køkken – flere menuer med årstidens bedste råvarer. Runes seneste tema er mexikansk, om det siger han: ‘Efter mange rejser rundt i Mexico er mit hjerte solgt til deres fantastiske køkken! Det mexicanske gadekøkken har medvind verden over, og det med rette. Der er virkelig knald på smagene, surt, sødt og varmt! Vi dykker ned i det køkken, man typisk støder på i strandbyerne; fisk og skaldyr samt bløde tacos og masser af Antojitos (Mexicanske småretter)’.

Mail: kontakt@runesmad.dk 

Webside: runesmad.dk 

Se Rune undervise i BISQUITfabrikken her: http://runesmad.dk/kogeskole.html

Steen Larsen

Steen Larsen er læreruddannet med speciale i madlavning og ernæring. Steen har udgivet 18 kogebøger og medvirket i en tv-serie med børn i køkkenet. I BISQUITfabrikken underviser Steen i madlavning med temaer som: Hotdog-værksted, Down Under – Australsk mad, Dansk frokost med eksotisk twist, POPMAD – Mad med farver, Mad fra Levanten og Vanille – En flig af himmerriget

Mail: larsen.steen@mail.dk

Kirsten Høgh Fogt

Kirsten Høgh Fogt underviser til hverdag på Suhrs Højskole, Madakademiet, i en bred vifte af emner og metodikker inden for madlavning. Kirsten er medforfatter til flere bøger i serien ”God mad let at lave”. Det er den ukomplicerede madlavning, men med fantastiske resultater, som er Kirstens speciale. I BISQUITfabrikken underviser Kirsten bl.a. i God fisk – let at lave.

Mail: kirsten.h.fogt@gmail.com

Lav din mad

Lav Din Mad er en kursusvirksomhed, som er grundlagt af Tue Pedersen. Virksomheden arrangerer madaktiviteter, der motiverer hele familien til at spise mere varieret og sundt, og har som sigte at forebygge type 2-diabetes, uden at gå på kompromis med velsmagen og livssnydelsen.
Lav Din Mad er især gode til havmad og mad fra frugt- og nyttehaver. På kurserne i BISQUITfabrikken tilbereder deltagerne råvarer, som teamet bag Lav Din Mad selv har samlet og høstet fra naturens eget spisekammer. Der arbejdes med nordiske råvarer som strandkrabber, muslinger, rejer, strandkål, tang og kernefrugter og kursusdeltagerne lærer at lave sund og klimavenlig mad, der smager pragtfuldt.

Mail: tue@lavdinmad.dk

Webside: lavdinmad.dk

Mad i harmoni

Jeanette Kjeldgaard driver madbloggen www.madiharmoni.dk hvor hun deler opskrifter og inspiration til glutenfri, kornfri, sukkerfri og mælkefri mad. Uanset om det er allergi, intolerance eller sundhedsmæssige overbevisninger der gør, at du lever uden gluten, korn, sukker og mælk, så er det Jeanettes store passion at vise dig, at du stadig kan lave lækker og nem mad uden at gå på kompromis med smag eller nydelse. Jeanette har udgivet e-kogebøgerne ”Fødselsdag i harmoni” og ”Jul i harmoni”.

I BISQUITfabrikken underviser Jeanette i madlavning og bagning uden gluten, korn, sukker og mælk.

Mail: kontakt@madiharmoni.dk

Webside: www.madiharmoni.dk

Susanne Engelstoft Rasmussen

Jeg er uddannet Ernærings- og Husholdningsøkonom fra Ankerhusseminarium. De sidste 15 år har jeg arbejdet med mad og opskrifter i en bred vifte af forskelligartede opgaver. Blandt andet har jeg skrevet 8 kogebøger hvor i blandt Klimakogebogen (samarbejde med FDB)  og efterfølgende Vidunderlig Vegetar er nogen af dem. For et par år siden modtag jeg et legat til at rejse i de Nordiske lande for at studere Nordisk brød og kager. På mine rejser rundt i Skandinavien fandt jeg ud af, at vi i Norden har en rig bagekultur og at vi adskiller os en del fra hinanden med alle vores forskellige særkender. 
På nuværende tidspunkt har jeg fingerene i vegetarmaden som madansvarlig på et kursuscenter med økologisk vegetarisk mad. Jeg glæder mig meget til at dele ud af opskrifter, viden og til at sætte mig omkring et veldækket bord og spise sammen med jer.

kontakt@susanne-engelstoft.dk

www.susanne-engelstoft.dk (hjemmesiden er under ombygning til en vegetar blog)