Seneste nyt fra BISQUITfabrikken

Ja tak!

Tak til Annette Bruun Jensen fra LIFE for spændende foredrag om fremtidens proteinholdige mad i form af insekter, med udfordrende smagsprøver og for Sidsel Svanes visning af filmklassikeren Bladerunner.

PODCAST med SUSANNA SOMMER og HANNE HOLM

Kokkeri og gode historier med et asiatisk twist, vin, grin og masser af smag.

Lyt til #6 podcast her – om perfekte stegte ris og Hannes første tur til Thailand.

Lyt til #5 podcast her – fra fotografering af MINE MANGE KØKKENER med Torsten Graae

Lyt til #4 podcast her – fra BISQUITfabrikken med børn fra Nørrebro

Lyt til #3 podcast her – fra Christianshavn i 1980erne – i køkkenet med Selma

Lyt til #2 podcast her – fra de svenske skove i 1970erne

www.madoret.dk  Lyt til #1 podcast her – fra Hannes barndomkøkken i Taarbæk

madoeret

RUNE i BISQUITfabrikken

FØLG OS PÅ INSTAGRAM

HER ER ALLETIDERS TILBUD

Kom til et kogeskolearrangement for unge – lav mad sammen med andre unge

Her er din chance for at få nogle fantastiske køkkenskills! Kunne du tænke dig at opnå de køkkenskills, der vil gøre dig i stand til at imponere både dine egne og vennernes smagsløg – og måske også gøre indtryk på en kommende date?

Ja, så har du her muligheden for at deltage i et kogeskolearrangement, hvor du for blot kr 50, får lært at lave nogle retter der smager supergodt. Samtidig får du også lært nogle køkkentricks, så du fremover altid kan frembringe velstegt og saftigt kød. Du får lært at smage maden til, så du opnår den allerbedste smag. Oven i købet får du en kogebog og et stegetermometer med dig hjem efter arrangementet.

Du kan deltage i en aften med thaimad eller en aften med mexicansk mad efter princippet ’først til mølle’.

Du skal være ny på studiet, fornylig flyttet på kollegium eller i bofællesskab og synes om at spise kød. Landbrug & Fødevarer inviterer til en aften i BISQUITfabrikken hvor du får mulighed for at lave en menu sammen med andre studerende bistået af Grethe Andersen, Landbrug & Fødevarer og enten Bente Nissen Lundsgaard, der lige har udgivet kogebogen Smagen afModerne Mexico eller Hanne Holm, der fornylig har udgivet THAI tapas kogebogen. Få tips til at lave hurtig og billig mad med smag til både dig selv og til flere. Der er plads til 16 deltagere pr aften.

Få inspiration til madlavningen i vores SU kogebog her:Www.voresmad.dk/studerende

Sund og billig mad med asiatisk inspiration
Sammen laver vi sunde og billige retter med asiatisk inspiration. Vi smager maden til med krydderier og sovse, der forvandler billige hverdagsråvarer til velsmagende retter – tilberedt på kort tid. Vi arbejder med de fem elementer – det sure, det søde, det salte, det bitre og det stærke – sammen finder vi balancen mellem disse, så retten er i balance og smager perfekt.
Dato: Tirsdag den 25. november kl 17.30 – 21.30

Tilmelding: hanne@bisquitfabrikken.dk senest den 18. november

Sted: BISQUITfabrikken, Jægersborggade 20, 2200 København N

Sund og billig mad med mexicansk inspiration

Denne aften står den på mexicansk mad, med en forrygende autentisk smag. Du får lært at lave ægte mexicanske retter med velkrydret kød ogfarverige salsaer. Og så er der masser af tips og tricks til, hvordan mexicanerne bruger f.eks. chili og lime, så det får maden til at smage supergodt.

Dato: Onsdag den 26. november kl 17.30 – 21.30

Tilmelding: hanne@bisquitfabrikken.dksenest den 19. november

Sted: BISQUITfabrikken, Jægersborggade 20, 2200 København N

Det er for børn!

29. september

BISQUITfabrikken inviterer børn fra 9-11 år til at deltage i vores Børnekogeskole 2014. Vi skal lave mad fra både Vietnam, Mexico og Thailand, og det bliver sjovt!

Madfritidsordningen kører fra 27. okt. – 12. dec. 2014, og prisen er kun 300 kr i alt 4 gange. Læs det fulde program her.

Ny SU-kogebog

12. september

VoresMad.dk har udgivet en ny kogebog med lækre retter, der kan laves på SU-budget. Det er Hanne Holm, som har leveret bogens asiatiske opskrifter, og bogen kan downloades gratis her.

Asiatisk inspiration til hverdagsmaden

15. august 2014

BISQUITfabrikkens Hanne Holm leverer opskrifter med asiatisk tilsnit til websitet VoresMad.dk. Det er Landbrug & Fødevarer, som står bag sitet, der skal udbrede viden om danske fødevarer. Hanne bidrager med inspiration til, hvordan danske fødevarer kan indgå lykkelige ægteskaber med asiatisk kogekunst. Prøv f.eks. hendes opskrift på Grøn salat med kød og ærter.

MELLEMØSTLIG KOGESKOLE

15. august 2014

Lav to spændende arabiske retter fra kogebogen ’Mellemøstlige køkkener på Nørrebro’. To herboende kvinder med mellemøstlig baggrund underviser i at tilberede shawarma og babaranush serveret med salat, dips og brød.
Medbring selv drikkevarer.

TID: fredag 29. august kl. kl 18 – 20.30
PRIS: 250 kr.
STED: BISQUITfabrikken, Jægersborggade 20, 2200 København N
BILLET: Købes via jamelh_akram@hotmail.com

INDISK KOGESKOLE

15. august 2014

Kok A.J.Khan fra Indisk Gastronomi inviterer på en sviptur til Hyderabad i Indien.  Her hersker Mughlai køkkenet og alle sanser kommer i spil når fx koriander, chili, gurkemeje, kanel, nellike, kardemomme blandes til en spicy masala. Vi laver et par lette, krydrede retter og lidt tilbehør.
Det vil være muligt at købe indisk øl til middagen, så husk kontanter.

TID: lørdag 30. august kl. Kl. 11 – 13, kl. 14 – 16 og kl. 17 – 19
STED: BISQUITfabrikken, Jægersborggade 20, 2200 København N
PRIS: 295 kr.
BILLET: Købes via indisk@post.cybercity.dk

HOTDOG VÆRKSTED

15. august 2014

Lav din egen oksekødspølse fyldt med grønsager og urter og dertil spændende tilbehør, som blommeketchup, løvstikkeremoulade, lime-agurkesalat og confiteret persillerod. Hotdog værkstedet instrueres af Torben Kiel og Steen Larsen og workshoppen er incl. den nye PØLSEKOGEBOG af Steen Larsen.
Medbring drikkevarer.

TID: onsdag 27. august kl. 17 – 20