JUNI

TARTAR med MEYERS i BISQUITfabrikken

Lær at mestre en ’rå klassiker’. Du lærer at lave en tatar med tilbehør fra bunden. Du kommer alle de væsentlige processer igennem og lærer undervejs de forskellige “tatar-genrer” at kende.

Vi fokuserer på at bruge det syrlige, fede, salte og aromatiske til at skabe en fuldendt smagsoplevelse og en knivskarp servering. Se mere om kogeskolen her Vi nyder resultatet til sidst på kurset sammen med et godt glas vin eller en kold øl.

Dato: tirsdag den 6. juni kl 16.30 – 18.30 og kl 19.30 – 21.30

Pris: kr 500,-

GUA BAO med MEYERS i BISQUITfabrikken

Kom tættere på Østen og dets krydrede gadekøkken med den ultimative taiwanesiske street food-klassiker gua bao. Denne lille dampede bolle – steamed pork belly bun – er fyldt med marineret, sprødstegt svinebryst, syltet grønt, frisk koriander og din egen hoisinsauce. Den er ikke uden grund blevet et kæmpe hit i hele verdenen, og gua bao-bollen er flyttet fra de asiatiske gademarkeder til belønnede restauranter i storbyer fra New York til København. På dette kursus lærer du at arbejde med den bløde dej, lave din egen krydrede asiatisk bbq-sauce og ikke mindst at tilberede i den autentiske bambusdampkoger, som er uundværlig til fremstilling af de lette og luftige boller. Se mere om kogeskolen her

Dato: tirsdag den 13. juni kl 16.30 – 18.30 og kl 19.30 – 21.30

Pris: kr 500,-

AUGUST

Dato: mandag den 28. august kl 16.30 – 18.30 og kl 19.30 – 21.30

SEPTEMBER

ARABISK MENU (1) med EMAN og JAMELH

Lav en arabisk menu med bla. Semke hara (krydret fisk), Dajaj fil kudar (kylling med 7-krydderi) Batata moksi mahshi (fyldte kartofler) med tilbehør og Baklawa til dessert. Få tips og vink af Eman og hendes datter Jamelh. Medbring drikkevarer og forklæde.

Dato: fredag 8. september kl 17.30 – 21.30

Dato: torsdag den 14. september kl 16.30 – 18.30 og kl 19.30 – 21.30

ARABISK MENU (2) med EMAN og JAMELH

Lav en arabisk menu med bla. Samak laf (krydret fisk), Shawarma med kylling og kalvekød og tilbehør, Hummus (kikærtepuré) og andet tilbehør og Baklawa til dessert. Bliv indført i de traditionelle arabiske retter og få tips og vink af Eman og hendes datter Jamelh. Medbring drikkevarer og forklæde.

Dato: fredag 29. september kl 17.30 – 21.30

KLASSISK THAI MENU med HANNE HOLM

Vi tilbereder en klassisk thailandsk menu med opskrifter fra Hannes seneste kogebog ’MINE MANGE KØKKENER’. Vi støder bl.a. karrypastaer i morter af velduftende chili, galangarod, citrongræs og friske urter, blander krydrede marinader til fisk og kød, arbejder med udskæringer af grøntsager og smager til med fiskesovs. Medbring drikkevarer og et forklæde.

Dato: lørdag den 30. september kl 12 – 15:30
Pris: kr. 685,- medlemmer 610,- Tilmelding senest én uge før.
Tilmelding: hanne@bisquitfabrikken.dk  www.hanneholm.dk

OKTOBER

ASIATISK STREET FOOD med SUSANNE HASMAN

Asiatisk street food er hurtigt tilberedt mad, lavet af friske råvarer skåret i mundrette stykker. Vi laver velkendte asiatiske retter som vietnamesiske ruller, nudelsuppe, samosa, wokretter, satay mm. For deltagere med meget erfaring er der mulighed for at prøve kræfter med mere krævende retter som fisk i bananblade.

Du lærer om teknikker og tilsmagning, så retterne kommer til at være autentiske og smage godt. På kurset lærer du også om asiatiske krydderier, krydderurter og saucer som giver retterne deres karakteristiske smag og særpræg. Medbring drikkevarer og forklæde.

Dato: søndag den 1. oktober kl 11 – 15

Tilmelding: susannehasman@gmail.com

Dato: mandag den 9. oktober kl 16.30 – 18.30 og kl 19.30 – 21.30

FALAFEL og SHAWARMA MENU med EMAN og JAMELH

Lær at lave originale og superlækre falafelsandwich og shawarma med dressinger, salat, chilisovs og hjemmebagt pitabrød. Prøv også at lave den skønne Baklawa til dessert. Få tips og vink af Eman og hendes datter Jamelh. Medbring drikkevarer og forklæde.

Dato: torsdag 26. oktober kl 17.30 – 21.30

ASIATISKE TAPAS med HANNE HOLM

Vi tilbereder en tapas-menu med et asiatisk twist fra Hannes seneste kogebog ’MINE MANGE KØKKENER’. Menuen byder på bl.a. appelsin med marinerede skalotteløg, friske ruller med forskelligt fyld, karamelliserede æg, marineret oksekød med grøntsager, dips og sovse m.m. Alle retter kan tilberedes med råvarer tilgængelige i de fleste supermarkeder. Medbring drikkevarer og et forklæde.

Dato: lørdag den 28. oktober kl 12 – 15:30
Pris: kr. 685,- medlemmer 610,- Bindende tilmelding senest én uge før.
Tilmelding:
hanne@bisquitfabrikken.dk  www.hanneholm.dk

Sund og billig mad på SUbudget med Hanne Holm

Invitér dine børn og børnebørn på kogeskole. Vi tilbereder en sund og billig menu med asiatisk inspiration. Lærer at smage maden til med herlige krydderier som forvandler billige hverdagsråvarer til kulinariske lækkerier – tilberedt på kort tid. Medbring drikkevarer og forklæde.

Dato: tirsdag den 31. oktober kl. 17:30 – 21:30

Pris: kr. 500,- Bindende tilmelding senest én uge før.

Tilmelding: hanne@bisquitfabrikken.dk  www.hanneholm.dk

NOVEMBER

Dato: søndag den 4. november kl 11 – 15

Tilmelding: susannehasman@gmail.com

Dato: tirsdag den 7. november kl 16.30 – 18.30 og kl 19.30 – 21.30

VIETNAMESISK med HANNE HOLM

Vi tilbereder en menu med det vietnamesiske gadekøkkens berømte nudelsuppe ’phò bô’, vietnamesiske ’nems’ – rispapirsruller med forskelligt fyld og en typisk karryret mm. Vi anvender de mange velduftende friske urter, krydderier og sovse sammen med fisk, kød og grøntsager. Medbring drikkevarer og forklæde.

Dato: 11. november kl 12 – 15:30

Pris: kr 685,- medlemmer kr 610,- Bindende tilmelding senest én uge før.

Tilmelding @: hanne@bisquitfabrikken.dk www.hanneholm.dk

DECEMBER