Grønt

Steen Larsen

Steen Larsen er læreruddannet med speciale i madlavning og ernæring. Steen er tidligere vegetar og har udgivet flere kogebøger hvor grøntsagerne spiller hovedrollen.

Mail: larsen.steen@mail.dk

Birte Brorson

Birte Bronsons speciale er økologisk, sund, velsmagene og klimavenlig mad. Birte rådgiver til dagligt professionelle køkkener i økologisk omlægning, klimavenligt fødevarevalg, minimering af madspild, kulinarisk velsmag m.v. I BISQUITfabrikken kan deltagerne i Birtes kurser lære, hvordan man sammensætter og tilbereder en lækker 100 % økologisk, sund og klimavenlig middag.

Mail: bb@birtebrorson.dk

Webside:  birtebrorson.dk

Hanne Holm

Med en thailandsk far har Hanne Holm fået thaimaden ind med modermælken, og hendes kogebøger har lært mange danskere at lave thailandsk mad hjemme i eget køkken. Hun er oprindelig uddannet grafiker, men har undervist i thailandsk madlavning og skrevet kogebøger siden begyndelsen af 1990’erne. Ved siden af sin undervisningsvirksomhed og bogproduktion udvikler Hanne opskrifter for bl.a. VoresMad.dk, hvor hun har fokus på unge studerende, der lige er flyttet hjemmefra. I 2002 stiftede Hanne Holm kogeskolen BISQUITfabrikken. Hannes kurser på kogeskolen har temaer som Klassisk Thaikøkken, Thai Tapas, vietnamesiske og indiske menuer og Sund og billig mad på SUbudget.

Mail: hanne@bisquitfabrikken.dk

Webside: Hanneholm.dk

Susanne Engelstoft Rasmussen

Jeg er uddannet Ernærings- og Husholdningsøkonom fra Ankerhusseminarium. De sidste 15 år har jeg arbejdet med mad og opskrifter i en bred vifte af forskelligartede opgaver. Blandt andet har jeg skrevet 8 kogebøger hvor i blandt Klimakogebogen (samarbejde med FDB)  og efterfølgende Vidunderlig Vegetar er nogen af dem. For et par år siden modtag jeg et legat til at rejse i de Nordiske lande for at studere Nordisk brød og kager. På mine rejser rundt i Skandinavien fandt jeg ud af, at vi i Norden har en rig bagekultur og at vi adskiller os en del fra hinanden med alle vores forskellige særkender. 
På nuværende tidspunkt har jeg fingerene i vegetarmaden som madansvarlig på et kursuscenter med økologisk vegetarisk mad. Jeg glæder mig meget til at dele ud af opskrifter, viden og til at sætte mig omkring et veldækket bord og spise sammen med jer.

kontakt@susanne-engelstoft.dk

www.susanne-engelstoft.dk (hjemmesiden er under ombygning til en vegetar blog)

 

Dorte Virén

Jeg er uddannet i afspænding og bevægelse, og har gennem hele livet været optaget af gode råvarer og hvordan man udnytter årstidens grøntsager. I mit barndomshjems køkken blev der hver dag lavet mad med kål, og om sommeren også andre friske lokale grønsager.

Da jeg i midten af 90erne flyttede til Rom for en treårig periode, åbnede der sig en ny kulinarisk verden af grønsager for mig.  Jeg blev introduceret til salater med bla. rucola og friske figner og  råvarer af bedste kvalitet hentet på de lokale markeder.

Dengang var det nyt for mig at blande frugt i salater, eller at bruge forskellige citrusfrugter som en del af dressingen. I dag er det fast del af min måde at arbejde i et køkken.

Kontakt: dorteviren@gmail.com www.dorteviren.dk

Elizabeth Palmgren

Jeg har siden en rejse til Japan i 2013 været interesseret i japansk madkultur, særligt det japanske tempelkøkken shojin ryori og hvordan man får grøntsager til at smage af mere. Jeg har i 2016 studeret shojin ryori på det japanske tempel Yochi-in i Wakayama Prefecture og i Kyoto på restauranten Izusen, og i den forbindelse besøgt shojin ryori-kokke over hele Japan. Jeg har læst ernæring og sundhed og taget et grundforløb som kok.

Kontakt: elizabeth.palmgren21@gmail.com