Filmsøndage i BISQUITfabrikken

I vinterhalvåret viser vi gratis film nogle søndag eftermiddage. Filmen indledes med et kort foredrag med relation til filmens tema og der serveres en lille snack til arrangementet.  Der kan købes drikkevarer på stedet, så husk kontanter.

OBS!!! NY DATO:

søndag den 24. januar 2016

LES GLANEURS et LA GLANEUSE

den 15. NOVEMBER 2015 kl 16

Film af AGNES VARDA (2000)

En film om at sanke – før og nu, en smuk, aktuel og vedkommende film.

JULIE SWANE vil før filmen fortælle om at sanke i og omkring København i dag.

På dagen kan man købe Julie og Johannes seneste bog SANKE.

 

 

 

22. februar 2015 kl 16: Chihiro og heksene (Hayao Miyazaki, 2001)

BISQUITfabrikken inviterer til en eftermiddag med Miyazakis mesterværk af en tegnefilm, nemlig Chihiro og heksene, som er lige så meget for voksne som for børn, og hvor vi får besøg af oversætter Mette Holm. Mad er temaet i mange af Miyazakis film, og også i Chihiro og heksene spiller maden en afgørende rolle både kulturelt og socialt. I Japan har mad altid været noget kostbart og næsten helligt. På japansk siger man “Itadakimasu,” før man spiser, hvilket betyder: “Jeg tager ydmygt imod maden,” og efter måltidet siger man: “Gojisosamadeshita,” som betyder tak for mad – ikke noget, man kan sige på alle sprog. Mette Holm vil indlede filmen med at fortælle om de steder i filmen, hvor maden har en særlig betydning. Arrangementet er gratis. Vi serverer en japansk smagsprøve med miso. Drikkevarer kan købes – husk kontanter.

25. januar 2015 kl. 17.00 Chinatown (Roman Polanski, 1974)

BISQUITfabrikken inviterer til en aften i detektivhistoriens tegn! Vi skal se neo-noir thrilleren Chinatown og vi får besøg af kriminalforfatter Jakob Melander.

Jakob Melanders tredje kriminalroman ” De Berusedes vej” udkommer på Rosinantes Forlag til februar,  og i sit oplæg i BISQUITfabrikken vil han fortælle, hvordan han har hentet inspiration fra Chinatown i arbejdet med sin tredje bog om den københavnske detektiv Lars Winkler. I filmen Chinatown følger vi  detektiven J.J. Gittes (Jack Nicholson) opklaring af et mord  Los Angeles i begyndelsen af 1940´erne. På overfladen ligner det en banal utroskabssag, men mordet viser sig  at være et resultat af grådige forretningsmænds kamp om byens vand-ressourcer. Vand som kilde til liv er et centralt omdrejningspunkt i filmen, og vand er derfor inspirationsgrundlag for aftenens filmsnack.

 

23.11. 2014 kl. 16.00: Blade Runner (Ridley Scott, 1982)

Fremtidens menukort byder på fremmedartede delikatesser! BISQUITfabrikken får besøg af Annette Bruun Jensen fra Institut for Plante og Miljø Institut på Københavns Universitet, som vil fortælle om sin forskning i insekter som fødevarekilde og vi viser Ridley Scotts endelige version af kultklassikeren Blade Runner.

Vores film-snack henter inspiration fra en af filmens første scener, hvor Rick Deckard  (Harrison Ford) besøger White Dragon Noodle Bar.

 

26.10. 2014 kl. 16.00: The Godfather (Francis Ford Coppola, 1972)

Mad spiller en central rolle i Mario Puzos roman “The Godfather” og Francis Ford Coppolas filmatisering af romanen. Sidsel Svane indleder med et oplæg om mad som symbol på personlig ære, etnisk autencitet og familierelationer i fortællingen om Corleone-slægtens rejse fra det landlige Sicilien til mafia-højborgen Hell´s Kitchen i New York.

Bagefter serveres den sicilianske dessert cannoli og vi blænder op for Coppolas mesterværk på lærredet.