16. september 2021, Japansk Mad

En dag med introduktion til det spændende japanske køkken.

Det klassiske japanske køkken er sundt, æstetisk og velsmagende. Derudover er det karakteristisk, at der arbejdes med tilstedeværelse og dyrkelse af den femte grundsmag, umami. Umami kan populært karakteriseres som ”kødsmag”, men det er også en smag, der kan fremdyrkes i grøntsager med den rette tilberedning. Æstetik i anretning og servering spiller også en væsentlig rolle i det japanske køkken, så det skal vi selvfølgelig også se nærmere på.

På kurset i japansk mad arbejder vi med at lave en skøn menu med udgangspunkt i de traditionelle ingredienser: grøntsager, fisk, fjerkræ, svinekød og ris. Vi skal bl.a. tilberede de populære retter Gyoza, Ramen og Okonomiaki. 

Tid: Kl. 11-15. Sted: Luna's Køkken, Åboulevarden 12, København

Pris: kr. 675,-
Tilmelding: info@kogeskolen.dk

20. juni 2021: Klassisk Thai

På kurset vil du lærer at lave klassiske thai retter og kurset afsluttes med at nyde en flot thailandsk buffet med snack samt karry- og wokretter serveret med forskelligt tilbehør som relish, salater og dip.
Du vil lærer om udskæring af kød og grønsager, så retterne får den rette konsistens og udseende. Og du får en grundig indføring i tilsmagning, så retterne kommer til at smage autentisk. Når vi er i gang med madlavningen, vil en liflig krydret duft af chili, galangarod og citrongræs brede sig i køkkenet.

Pris: kr. 695,-
Tilmelding: info@kogeskolen.dk

13. juni 2021: Gua Bao

Gua Bao er den ultimative taiwanesiske street food klassiker. En dampet bolle, der ved tilberedning i bambuskoger, får en blød og svampet konsistens. Bollerne fyldes med skønt krydret fyld af kød og syltede grønsager.

På kurset laver vi alt til Gua Bao bollerne helt fra bunden. Udover de dampede boller, laver vi tre forskellige slags fyld: Svinebryst, kylling og en grøn variant med bambusskud. Ligeledes laver vi forskellige syltede grønsager til.
Der vil blive lagt vægt på udskæring af råvarer, smag og præsentation, Velsmag i top og en uimodståelig skøn hapser.
Til slut nyder vi dagens menu i Lunas Køkkens dejlige spiseområde.

Pris: kr. 615,-
Tilmelding: info@kogeskolen.dk