De mellemøstlige køkkener

Eman Akram

Jordanske Eman underviser i det klassiske arabiske køkken sammen med én eller flere af sine voksne døtre.  På menuen har hun retter som fx Sayadia (krydret stegt fisk), hjemmelavet Shawarma og arabisk brød med Baba Ganoush (aubergine-dip) m.f. Eman laver også falafel- og shawarma-menuer med salater, dips og brød.

Mail: jamelh_akram@hotmail.com

 

Liza Amiri

Dansk/iranske Liza underviser i det klassiske persiske køkken, som er kendetegnet ved brug af store mængder urter og raffinerede smagssammensætninger med fx safran, kanel, tørret frugt og nødder. På menuen står der bl.a. pilaf med berberris, mandler, kylling og safran, sammenkogt ret med bladselleri, persille, mynte og lammekød, urteomelet og yoghurtsalater. Liza laver også spændende salater og velsmagende salsaer og chutneys.

Mail: amiri.liza@gmail.com

Rukiye Benli

At lave lækker og smagfuld autentisk tyrkisk mad behøver ikke at være tidskrævende eller svært. Sammen med madskribent og kogebogsforfatter, Rukiye Benli, vil du blive introduceret for basis-ingredienserne i det tyrkiske køkken og sammen lave nogle af de mest kendte retter fra det tyrkiske køkken.

Kontakt: rukiye@gmail.com