BISQUITfabrikkens historie

Sommeren 2002 dannede en gruppe madglade sjæle bestående af fortrinsvis kursister fra Hanne Holm’s aftenskolekurser i thailandsk madlavning under FOF og HOF i København og omegn foreningen ‘Bisquitfabrikken’ sammen med udvalgte venner og bekendte.

Foreningen indrettede ved fælles indsats Peter Larsens tidligere øvelokale i Dronningensgade i den gamle kiksefabrik (deraf navnet Bisquitfabrikken) på ca. 90 m² til et herligt skolekøkken. Man var efterhånden blevet temmelig træt af de københavnske skolekøkkener med lave borde, stoppede vaske og og rester af pandekager i hjørnerne og ikke mindst vrisne pedeller, der ofte kom og lukkede og slukkede, når det var allerhyggeligst.

Nogle medlemmer besad stor energi og gode evner til at organisere indretningen af lokalet, skaffe håndværkere og i det hele taget på meget kort tid få lokalet ombygget, malet og indrettet til alletides køkken med alle nødvendige installationer, afløb mm. Andre sled i det med børster, klude og pensler og nogle betalte sig fra besværet med klækkelige summer til fx afhøvlig af gulve og andet vigtigt.

Da køkkenet var indrettet manglede vi komfurer, køleskabe, opvaskemaskine, potter, pander og service mm. Ved Hanne Holms henvendelse til diverse firmaer blev vi glædeligt overraskede over den positive respons vi fik. Ganske hurtigt kunne vi fylde hylderne op med fx EVAtrio potter og pander, det smukke norske Figgio porcelæn, en fantastisk Rational-ovn osv. Peter Larsen og Hanne Holm optrådte nogle gange til diverse firmaarrangementer og -fester til gengæld.